slide-image-1.jpg

“Een gezond klimaat met comfortabele leefomgeving"

slide_dubo2.jpg
slide_dubo5.jpg

Alle nieuwsberichten

11 oktober 2018 Nieuws

Dubotechniek en PeoplePower gaan strategisch partnership aan

Wat een mooie samenwerking is er tot stand gekomen tussen Dubotechniek en PeoplePower! Wij zijn vanaf 10 oktober jl. een strategisch partnership aangegaan met elkaar, deze is getekend door Arie Trouwborst en Davy van Helmond.

Lees verder
28 september 2018 Nieuws

Verduurzamen 18 appartementencomplexen met zonnepanelen en LED

Na een succesvolle oplevering van Het Koetshuis in december 2017 zijn wij wederom in opdracht van woningbouwcorporatie Casade bezig met het verduurzamen van gestapelde woningbouw. Dit keer gaan we 18 appartementencomplexen voorzien van in totaal 850 zonnepanelen en wordt de huidige verlichting vervangen door duurzame LED verlichting.

Lees verder
24 september 2018 Nieuws

Dubotechniek groeit, 4 nieuwe collega’s!

Dubotechniek groeit nog steeds door! In de afgelopen 2 maanden hebben wij 4 nieuwe collega’s mogen verwelkomen, we stellen ze graag even aan je voor.

Lees verder
17 september 2018 Nieuws

Vacature stagiaire Receptioniste/Telefoniste

Ben jij iemand die graag in contact staat met mensen? Vind jij het leuk om telefoontjes aan te nemen en mensen te helpen? Vind jij dat jij het gezicht kunt zijn van een organisatie en wil je dit alles graag in de praktijk brengen? Dan is dit een uitgelezen kans voor jou!

Lees verder
27 maart 2018 Nieuws

Dubotechniek samen met VolkerWessels op Building Holland 2018

Ook dit jaar zijn wij van 17 t/m 19 april 2018 zijn wij samen met VolkerWessels aanwezig op Building Holland in RAI Amsterdam. Building Holland is hét driedaags innovatie-evenement waar innovatieve partijen laten zien hoe zij bouwen aan de toekomst van Nederland.

Lees verder
15 maart 2018 Nieuws

INTERVIEW DAVY VAN HELMOND OVER TUINDERIJ GREENBROTHERS TE ZEVENBERGEN IN INSTALLATIE & BOUW

Wederom heeft collega Davy van Helmond zijn verhaal mogen doen aan vakblad Installatie & Bouw over één van onze mooie projecten. Dit keer was het project Greenbrothers in Zevenbergen aan de beurt, waar wij in opdracht van Visser & Smit Hanab een MEGA ONE plaatsen. Greenbrothers is één van de grootste auberginetelers in Nederland, zij waren op zoek naar een duurzame en kostenvriendelijke oplossing voor hun bedrijf. En die oplossing is gevonden door de twee Koninklijke VolkerWessels bedrijven.

Lees verder
09 februari 2018 Nieuws

Artikel in VV+ ''Lage-temperatuuraardwarmte kan stadsverwarmingsnetten voeden''

In het vakblad VV+, een uitgave van UNETO-VNI, is een artikel geplaatst over het eerste project wat wij in samenwerking met Visser & Smit Hanab doen met Lage-temperatuuraardwarmte (kortweg LTA). Dit project wordt gerealiseerd in Zevenbergen in opdracht van auberginekwekerij Greenbrothers, zij gaan deze ondiepe geothermiebron gebruiken om hun kassen te verwarmen.

Lees verder
23 januari 2018 Nieuws

INTERVIEW DAVY VAN HELMOND OVER VU CAMPUS IN INSTALLATIE & BOUW

Onlangs heeft collega Davy van Helmond een interview gehad met het vakblad Installatie & Bouw over het project VU Campus in Amsterdam. In opdracht van HOMIJ Technische Installaties hebben wij hier onze eerste Megawatt WKO installatie ONE geplaatst.

Lees verder
08 januari 2018 Nieuws

Overlijden collega Pieter van den Bogert

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van onze zeer gewaardeerde collega

Lees verder
07 december 2017 Nieuws

INFOMERCIAL#4 MET MASCHA VAN DEN HEUVEL OVER DE ONE @ HOME

Het is weer tijd om jullie een kijkje bij ons achter de schermen te geven! In deze infomercial vertellen we jullie alles over de ONE @ HOME. Dit is een prefab installatiekast die wij het afgelopen jaar hebben ontwikkelt speciaal voor Nul op de Meter woningen. Mascha Van den Heuvel vertelt jullie alle ins en outs over de ONE @ HOME die wordt ontwikkelt in ons nieuwe bedrijfspand in Zaltbommel. Bekijk hier de infomercial en laat ons vooral even weten wat je er van vindt.

Lees verder
27 november 2017 Nieuws

Vlog#4 Mariska en Davy bij VU Campus te Amsterdam

Onlangs hebben wij in het project VU Campus te Amsterdam onze grootste WKO installatie ONE tot nu geplaatst. Deze ONE beslaat 65m2 van de technische ruimte. Zie hier hoe wij de ONE hebben geplaatst en hoor de ervaringen van HOMIJ Technische Installaties met onze ONE.

Lees verder
20 november 2017 Nieuws

Infomercial#3 met Bas Philipsen over Beheer & Monitoring en IoT

In deze infomercial nemen we jullie mee naar de wereld van Beheer & Monitoring en Internet of Things. Collega Bas Philipsen vertelt jullie vol passie en overgave over zijn werkzaamheden in het beheercentrum. We laten jullie zien hoe wij onze installaties op afstand beheren en monitoren en hoe wij de toekomst zien met betrekking tot IoT.

Lees verder
01 november 2017 Nieuws

Infomercial#2 met Ronald de Vries over Comfort Distributie Set

Het is weer tijd om jullie een kijkje bij ons achter de schermen te geven! In deze infomercial nemen we jullie mee naar het verlengstuk van de ONE, de Comfort Distributie Set (CDS). Collega Ronald de Vries vertelt jullie de ins en outs over deze afgiftesets. Waarom is deze set gerealiseerd, hoe werkt de bijbehorende app en waarom is deze CDS zo uniek zijn onder andere vragen die aan bod komen in deze infomercial.

Lees verder
17 oktober 2017 Nieuws

Infomercial#1 met Erik Kivits over ONE

In Infomercial#1 geeft collega Erik Kivits ons een kijkje achter de schermen bij onze plug & play WKO installatie ONE. Hierin zie en hoor je over de doorontwikkeling van deze installatie en hoe wij deze realiseren in onze bedrijfshal. Vanaf vandaag geven we jullie iedere 2 weken een kijkje achter de schermen bij Dubotechniek. Zo laten we je onder andere zien hoe de Comfort Distributie Set gemaakt wordt en wat er zoal gebeurt in ons beheercentrum.

Lees verder
04 oktober 2017 Nieuws

Contract getekend project tuinderij Greenbrothers te Zevenbergen

Trots! Dat is het woord waarmee wij de gebeurtenis van woensdagochtend 27 september mee omschrijven. Die ochtend hebben Ad van Rijsewijk, Wim van der Valk en Kees van der Zalm (Visser & Smit Hanab) de contracten getekend voor het project Greenbrothers in Zevenbergen. Dit is voor ons het eerste project wat wij in samenwerking met Visser & Smit Hanab gaan uitvoeren voor een tuinder, een aubergine kwekerij.

Lees verder
21 september 2017 Blog

Maak kennis met Erik Kivits, engineer ONE

Erik kwam in juni 2014 binnen bij Dubotechniek als werkvoorbereider op de afdeling ‘realisatie’. Destijds was Erik nog volop bezig met zijn MIT-W studie (Middelbaar Installatie Technicus Werktuigkundige Installaties). 1,5 jaar later, na afronding van zijn studie, is hij gaan werken met het ONE team, in een werkveld waar hij erg gepassioneerd over is.

Lees verder
01 september 2017 Nieuws

VLOG#3 INSTALLATIE ONE IN PROJECT CLARISSENHOF TILBURG

Het heeft even op zich laten wachten, maar vlog #3 staat online! Afgelopen dinsdag is ONE nummer 5 geplaatst in het project Clarissenhof te Tilburg. In opdracht van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling plaatsen wij bij dit mooie project in totaal 6 ONE’s. Mariska is bij het plaatsen van deze ONE mee geweest naar de bouwlocatie en heeft een vlog opgenomen. In deze vlog zie je hoe de installatie op de zolderverdieping wordt geïnstalleerd, tevens geven we je inzicht over de oplevering van de eerste appartementen.

Lees verder
19 juli 2017 Nieuws

Interview Richard en Alex over De Streek in Etten-Leur in Installatie & Bouw

Onlangs hebben collega's Richard van den Brink en Alex Ruitenburg een interview gehad met het vakblad Installatie & Bouw over het project De Streek in Etten-Leur. Hier hebben wij in opdracht van Sprangers Bouwbedrijf voor het eerst onze prefab Energiekasten voor Nul op de Meter woningen geplaatst.

Lees verder
04 juli 2017 Nieuws

VACATURE: LEERLING SERVICE MONTEUR

Dubotechniek Service B.V. is een jonge dynamische en innovatieve onderneming, welke reeds vele jaren inspeelt op de vraag naar duurzame energiesystemen. Met name het engineeren, installeren, onderhouden en exploiteren van warmte/koude opslagsystemen in combinatie met warmtepompen aangevuld met zonne-energiesystemen in de utiliteit, woon-zorg, industrie en woningbouw zijn de hoofdactiviteiten van onze bedrijf.

Lees verder
26 juni 2017 Nieuws

Interview Mascha van den Heuvel in Cobouw

'' Duurzame energie laten zien, horen en voelen. Begin bij Mascha van den Heuvel niet te snel over warmtepompen, WKO installaties, warmtewisselaars, tapwatersystemen of de nieuwste duurzame energie systemen. Tenzij je de tijd hebt. Van den Heuvel, directeur bij Dubotechniek in Zaltbommel, kan er namelijk 24/7 over vertellen, zegt ze zelf. Waarom? Omdat haar passie voor duurzaamheid en techniek, in combinatie met bouw en vastgoed, gewoon heel groot is.''

Lees verder
30 mei 2017 Nieuws

Nieuwe bedrijfsfilm ter ere van 18 jarig bestaan Dubotechniek

In januari 2017 bestond Dubotechniek alweer 18 jaar, wat een mijlpaal! Ter ere van dit 18 jarig bestaan hebben we een nieuwe bedrijfsfilm laten maken waarin al onze mijlpalen voorbij komen. Denk hierbij onder andere aan het oprichten van ons Service & Energie bedrijf, de opening van het Dubo Trade Centre & Belevingscentrum, de evenementen College Tour Duurzame Energie en de Duurzame Bouwvrouw Award, het oprichten van onze handelsonderneming OSH bv en het ontwikkelen en plaatsen van onze duurzame plug & play WKO installatie ONE. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer momenten geweest die allemaal te zien zijn in deze film.

Lees verder
24 mei 2017 Nieuws

Impressiefilm opening nieuw bedrijfspand Dubotechniek & OSH 11 mei

Op donderdag 11 mei hebben wij de deuren geopend van ons nieuwe energieneutrale bedrijfspand aan de Valeton in Zaltbommel. We kunnen terugkijken op een mooie succesvolle opening met ongeveer 180 aanwezigen. Deze terugblik geeft je een goed beeld van hoe de dag verlopen is.

Lees verder
23 mei 2017 Nieuws

Interview Hennie Roks over Clarissenhof in Installatie & Bouw

Onlangs heeft collega Hennie Roks een interview gehad met het vakblad Installatie & Bouw over het project Clarissenhof in Tilburg. In opdracht van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling realiseren wij de W-installaties in dit mooie project. Bij de bouw van dit project staan veiligheid en duurzaamheid centraal, hier geven wij namens Dubotechniek invulling aan met onze duurzame plug & play WKO installatie ONE bestaande uit 7 skids met centraal opgestelde warmtepompen.

Lees verder
18 mei 2017 Nieuws

OPENING ENERGIENEUTRAAL BEDRIJFSPAND DUBOTECHNIEK GROOT SUCCES!

Op donderdag 11 mei jl. zijn de deuren van ons nieuwe innovatieve en hypermoderne bedrijfspand op spectaculaire wijze geopend. We kunnen terugkijken op een succesvolle en mooie officiële opening met ongeveer 180 aanwezigen. Dubotechniek is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid van een stichting tot een commercieel bedrijf met ongeveer 60 medewerkers. Door de kennis en kunde van onze medewerkers beheersen wij het complexe proces rondom duurzame energie volledig. Van advies en realisatie tot aan de exploitatie, Service & Onderhoud en Beheer & Monitoring.

Lees verder
01 mei 2017 Nieuws

VLOG#2 Marloes en Mariska op de bouw bij project de Streek in Etten-Leur

Vlog#2 staat klaar voor jullie! Zoals we hebben beloofd komen we dit keer met meer informatie over het project De Streek in Etten-Leur waar we 54 Nul op de Meter woningen realiseren. En dan gaan we specifiek in op onze recentste innovatie de Energiekast. Marloes en Mariska zijn de bouwplaats op gegaan en hebben hier onze 2e vlog opgenomen. Ze hebben niet alleen op het dak gestaan van de woningen maar zijn ook in een kraan beland..

Lees verder
01 mei 2017 Nieuws

DUBOTECHNIEK OPENT DE DEUREN VAN HYPERMODERN INNOVATIEF EN ENERGIENEUTRAAL BEDRIJFSPAND

Duurzame energie en innovatie in één middag zelf ervaren. Op donderdag 11 mei a.s. worden de deuren geopend van een spiksplinternieuw bedrijfspand van Dubotechniek (onderdeel van VolkerWessels) en OSH bv.

Lees verder
05 april 2017 Nieuws

Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit op Building Holland

VolkerWessels speelt dit jaar een grote rol op Building Holland wat plaatsvindt van 11 t/m 13 april. Dubotechniek staat samen met een aantal zusterondernemingen op deze beurs. We hebben een innovatieboulevard van meer dan 100m2 en een mooi groen paviljoen wat bij uitstek een goede plek is voor een rustig en ontspannen gesprek. Op de innovatieboulevard laten wij je alles laten zien op het gebied van bouwen aan een betere levenskwaliteit.

Lees verder
17 maart 2017 Nieuws

Vlog#1 feestelijke oplevering zonnepanelen project

We hebben weer iets nieuws! Collega Mariska is vorige week op pad geweest om onze eerste vlog op te nemen. Dit heeft ze gedaan tijdens de feestelijke oplevering van het zonnepanelen project wat we samen hebben gedaan met Casade. Ze heeft onder andere gesproken met Richard van den Brink, Marco Matheeuwsen en Ben Giesen LR over het verloop van dit project. Na deze vlog zullen er nog een hoop gaan volgen. Bekijk hem hier en laat vooral even weten wat je er van vindt.

Lees verder
17 maart 2017 Nieuws

VolkerWessels doet mee aan 1e nationale veiligheidsdag in de bouw

VolkerWessels staat deze derde vrijdag van maart stil bij veiligheid in de branche. Alle 120 VolkerWessels-ondernemingen doen mee met de 1e nationale veiligheidsdag in de bouw. Na het succes van de landelijke VolkerWessels veiligheidsdag van 2016 heeft VolkerWessels besloten om aan te sluiten bij de veiligheidsdag van Bewust Veilig – een initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. VolkerWessels wil hiermee een sterk signaal geven aan haar medewerkers en ketenpartners: ‘We werken veilig of we werken niet’.

Lees verder
26 januari 2017 Nieuws

Dubotechniek is jarig! 18 jaar!

Dubotechniek is jarig! Wij vieren ons 18 jarig bestaan, hier willen wij even bij stilstaan. Sinds 1999 onderscheiden we ons door innovatieve en duurzame energieoplossingen te bedenken en te realiseren. Waar Ad van Rijsewijk en wijlen Sjoerd Lukas als stichting Dubotechniek in 1999 zijn gestart heeft het bedrijf zich in de loop der jaren ontwikkeld naar een middelgroot technisch dienstverlener met circa 60 medewerkers.

Lees verder
21 december 2016 Nieuws

Een terugblik op het jaar 2016

Het jaar 2016 is voorbij gevlogen! We mogen terugkijken op een druk jaar met mooie duurzame projecten. Om jullie te laten zien waar wij zoal mee bezig zijn geweest hebben wij een filmpje gemaakt met daarin een aantal van onze projecten. Veel kijkplezier! Namens de directie en medewerkers van Dubotechniek wensen wij jullie fijne kerstdagen en gelukkig en duurzaam 2017!

Lees verder
16 december 2016 Blog

Het belang van onderhoud aan ventilatie toestellen

Heel veel mensen laten in hun huis periodiek onderhoud uitvoeren aan hun cv-ketel, want je wilt immers geen gevaarlijke situaties in huis hebben met gaslekkages of koolmonoxidevergiftiging als gevolg van problemen met rookgasafvoer. In woonhuizen waar de verwarming wordt verzorgt door een warmtepomp wordt ook nagenoeg overal periodiek onderhoud uitgevoerd.

Lees verder
25 november 2016 Blog

Hoe behaal ik de energie prestaties van mijn duurzame energie installatie?

Goed beheer wordt uitgevoerd door middel van monitoring, dus door het dagelijks online volgen van projecten. Goed beheer geeft ons inzicht in de werking, de eigenschappen en gedrag van de installatie. Hiermee kun je dus garanderen dat de energie prestatie daadwerkelijk behaald wordt.

Lees verder
11 november 2016 Nieuws

Opnamedag voor projectfilmpje bij Alliander in Duiven

Vorige week donderdag hebben wij een opnamedag gehad bij het project Alliander te Duiven waar de WKO-installatie ONE inmiddels al 1 jaar draait. Collega Mariska maakt hier haar filmdebuut als reporter van Dubotechniek, waar zij eerlijk gezegd best een beetje zenuwachtig voor was. Wij hebben van deze opnames een projectfilm gemaakt waarin o.a. directeur Eric ter Haar van INNAX (gebouwbeheerder) aan het woord is.

Lees verder
04 november 2016 Nieuws

Eerste appartementengebouw Waalwijk voorzien van zonnepanelen

Het eerste appartementengebouw (Meester Troesltrapark te Waalwijk) van in totaal 21 gebouwen is vandaag voorzien van zonnepanelen. Hier zijn 96 panelen geplaatst met een totaal vermogen van 25.920 Wp

Lees verder
02 november 2016 Nieuws

Kantoor GeoTax behaalt BREEAM Excellent certificaat

Het nieuwe kantoorpand van GeoTax in Geldermalsen heeft een BREEAM Excellent oplevercertificaat behaald en is daarmee bekroond tot een uitermate duurzaam pand. Bij het ontwerp van het kantoor is gestreefd naar maximale duurzaamheid, hierdoor is in december 2014 het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat al behaald. Het kantoorpand van GeoTax is ontwikkeld door DLH Ontwikkeling Zwolle en gebouwd door Wessels Rijssen, een onderneming van VolkerWessels. De installaties zijn geëngeneerd en aangelegd door VolkerWessels onderneming Dubotechniek.

Lees verder
02 november 2016 Nieuws

Zonnepanelen en LED verlichting in samenwerking met Casade

In samenwerking met Casade gaan wij 21 appartementencomplexen in de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand verduurzamen. Wij gaan deze appartementencomplexen voorzien van in totaal 1350 zonnepanelen en LED-verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes. Woensdag 2 november zijn wij gestart met de werkzaamheden in Waalwijk.

Lees verder
28 oktober 2016 Nieuws

Dubotechniek draagt de sport een warm hart toe!

Dubotechniek draagt de sport een warm hart toe. Naast sponsor van N.I.V.O.-Sparta zijn wij ook lid van de businessclub omdat wij geloven in de kracht van regionaal ondernemen. Gisteravond zijn collega’s Peter van Gameren en Mariska van de Laar voor het eerst aanwezig geweest bij een evenement van de businessclub. Ieder bedrijf dat aanwezig was had een pitch voorbereid van 30 seconden en zo kon je iedereen kort maar krachtig informeren over je bedrijf. Peter werd zelfs nog even geïnterviewd en zal te zien zijn in het filmpje van die avond.

Lees verder
14 oktober 2016 Nieuws

Contracten samenwerking Casade getekend voor zonnepanelen en LED verlichting

We hebben weer een feestelijk gebeurtenis achter de rug! Vanmorgen hebben wij met Casade de contracten getekend voor het plaatsen van zonnepanelen en LED verlichting in 21 appartementen complexen. In totaal gaan we 1312 zonnepanelen plaatsen en hebben wij een opbrengstgarantie gegarandeerd van ongeveer 300.900 kWh per jaar. De zonnepanelen worden alleen aangesloten op de voorzieningen in de sociale ruimtes om zo de algemene servicekosten voor de huurders omlaag te brengen.

Lees verder
12 oktober 2016 Nieuws

Interview met nieuwe collega Peter van Gameren in de Cobouw

‘De integrale aanpak spreekt me aan’ Peter van Gameren startte zijn loopbaan als werkvoorbereider in de installatietechniek. Die praktijkervaring komt hem nog steeds van pas sinds hij de overstap heeft gemaakt naar het management van technisch dienstverlener Dubotechniek.

Lees verder
06 oktober 2016 Nieuws

Een WKO-installatie operationeel houden en vervangen in slechts 1 week, kan dat?

Gemeente Ridderkerk gaf ons de opdracht om hun bestaande WKO-installatie te vervangen voor een complete nieuwe WKO-installatie in de vorm van de ONE (Own New Energy). Dat is een makkelijke klus denk je dan, maar het gemeentekantoor moet wel operationeel blijven en alles moet binnen 11 dagen afgerond zijn.

Lees verder
01 september 2016 Blog

Huisautomatisering ontwikkelt zich als een speer!

Huisautomatisering en domotica ontwikkelen zich razendsnel, het houdt maar niet op. ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alle ins en outs van huisautomatisering weet daarom ben ik gisterochtend (31 augustus 2016) samen met onze exposant Marc Clappers van Niko op bezoek geweest in hun modelappartement in Arnhem. In ons appartement in het Belevingscentrum hebben zij al huisautomatisering toegepast, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden dat ik dit graag met eigen ogen wilde zien.

Lees verder
18 juli 2016 Nieuws

Dubotechniek in een nieuw jasje!

Na inspirerende brainstormsessies, ontwerpen en vergaderingen is het zo ver. Wij hebben een nieuw logo en dus ook een nieuwe huisstijl! Vanaf nu kun je ons herkennen aan het logo wat hiernaast staat. Er is uiteraard een heel proces vooraf gegaan aan dit logo. Wat willen wij als Dubotechniek uitstralen, welke kleuren gaan we gebruiken en vooral waarom? Wat als eerste zal opvallen is de naam, we zijn van Dubotechniek Bedrijven naar Dubotechniek gegaan.

Lees verder
01 juni 2016 Nieuws

Vakblad Medianet op bezoek bij project Plantronics in Hoofddorp

Op 7 april was Vakblad medianet op bezoek bij het project Plantronics in Hoofddorp tijdens de plaatsing van duurzame plug & play WKO installatie. Bekijk hier onder het gehele artikel wat geplaatst is in Vakblad Warmtepompen.

Lees verder
20 mei 2016 Nieuws

Louis Davids Caré Zandvoort kiest voor een duurzame WKO installatie

Vandaag installeren collega’s de duurzame plug & play WKO installatie bij project Louis Davids Carré Zandvoort. De centrale WKO installatie zorgt voor de verwarming en koeling van de 37 appartementen (fase 2).

Lees verder
13 mei 2016 Nieuws

Officiële opening de Achterste Molen te Hellouw

Officiële opening de Achterse molen met bijbehorende monumentale gebouwen en kunstwerken, gelegen in de gemeenten Neerijnen en Lingewaal. Deze wipmolens zijn uniek in hun soort in Gelderland. Ze staan al vanaf de 16e eeuw op deze plaats en de huidige molens zijn de derde generatie na verwoesting door kruiend ijs in 1574 en branden in de 19e eeuw.

Lees verder
02 mei 2016 Nieuws

Uitnodiging themamiddag ''Duurzame gebouwen van Green naar Blue'' op 26 mei 2016

Samen met gerenommeerde partners organiseert Dubotechniek op donderdag 26 mei 2016 een duurzaamheidsmiddag met als thema ”Duurzame gebouwen van Green naar Blue”. Centraal staan praktijk, ontwikkelingen, succesfactoren en kwaliteitsborging op het gebied van duurzame systemen. Duurzaamheid gaat over waarde creatie, innovatie en vooruitgang.

Lees verder
22 april 2016 Nieuws

Renovatie Nul op de Meter woning opgeleverd aan Woningstichting de Kleine Meierij te Rosmalen

Afgelopen maandag (18-04-2016) heeft “Balanshuis” de sleutel overgedragen van de eerste NOM renovatiewoning aan Woningstichting De Kleine Meierij te Rosmalen. De woning zal gedurende 10 jaren worden gemonitoord op de afgeven garanties.

Lees verder
17 maart 2016 Nieuws

Winst VolkerWessels verder toegenomen

VolkerWessels heeft in 2015 een bevredigend resultaat behaald. De operationele winst (EBITDA) is gestegen naar € 235 miljoen ten opzichte van € 228 miljoen over 2014. De netto winst komt uit op € 125 miljoen, een toename van € 4 miljoen.

Lees verder
17 maart 2016 Blog

Duurzame totaaloplossingen onder 1 dak op Building Holland

De eerste gedachte die veel mensen hebben is: huh, huh, tuurlijk. Het is echt zo. Tijdens de voorbereidingen voor Building Holland heb ik met de exposanten van het Dubo Trade Centre met wie wij gezamenlijk op Building Holland staan gesproken over onze gezamenlijke uitstraling. Uiteindelijk waren we het eens: Duurzame totaaloplossingen onder 1 dak.

Lees verder
02 maart 2016 Nieuws

Vlog projectbezoek Park 20|20 in Hoofddorp

Onze collega’s zijn op 26 februari 2016 druk aan het werk geweest op park 20|20 in Hoofddorp. De sprinklerleiding van het nieuwe kantoorgebouw moet worden aangesloten op het sprinklernet. Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande vlog!

Lees verder
22 februari 2016 Nieuws

Partnership Energiefonds Brabant en Dubotechniek voor financiering van warmte-koude opslag

Van energieverbruik naar energiehergebruik Tilburg / Zaltbommel (16 februari 2016) – Energiefonds Brabant en Dubotechniek gaan samen warmte-koude opslag (WKO) systemen in de markt zetten op basis van innovatieve technologie van Dubotechniek. WKO regelt op een duurzame manier de temperatuur in woon- en werkomgevingen.

Lees verder
22 februari 2016 Blog

Uitdagingen in het aansluiten van een nieuwbouw op bestaande WKO van Park 20|20?

Vanuit mijn functie van kwaliteitscontroleur bij Dubotechniek ben ik nauw betrokken bij de nieuwbouw van Plantronics. Dubotechniek is leverancier en exploitant van duurzame energie van alle gebouwen op Park 20|20. Het nieuwe gebouw van Plantronics wordt op het cradle-to-cradle kantorenpark Park 20|20 in Hoofddorp gebouwd.

Lees verder
17 februari 2016 Nieuws

Energiefonds Brabant en Dubotechniek werken samen voor financiering warmte-koude opslag

TILBURG / ZALTBOMMEL – Energiefonds Brabant en Dubotechniek uit Zaltbommel gaan samenwerken om projecten omtrent warmte-koude opslag (WKO) te financieren. WKO is een vorm van duurzaam huizen verwarmen en koelen.

Lees verder
01 februari 2016 Nieuws

Uitnodiging lezing tips en tricks over de Warmtewet tijdens de VSK

Tijdens de VSK op donderdag 4 februari van 19.30 – 20.00 uur vindt een lezing plaats over de Warmtewet. Thema van deze lezing ‘’Warmtewet: biedt je klant 10 extra diensten!”. De lezing wordt gegeven door Hans Nagelkerke van WV Nieuwe Energie BV. Wilt u alles weten over de Warmtewet, mis deze lezing dan niet. De VSK vindt plaats van dinsdag 2 februari tot en met vrijdag 5 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees verder
22 januari 2016 Nieuws

Energie Investeringsaftrek (EIA) voor zonnepanelen verhoogd

Per 1 januari 2016 is het percentage van de EIA verhoogd van 41,5% naar 58%. Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. Het wordt dus nog aantrekkelijker om te investeren in duurzame energie.

Lees verder
19 januari 2016 Nieuws

Dubotechniek nodigt u graag uit voor Building Holland

De toekomst van de bouw- en vastgoedsector staat centraal van 22 t/m 24 maart 2016 in de RAI in Amsterdam. Building Holland brengt ook in 2016 alle schakels in de bouw en vastgoed samen. Tijdens deze vernieuwde en dynamische Xperience staan kennisdelen, netwerken, zaken doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten centraal.

Lees verder
15 januari 2016 Nieuws

Maatwerk is onze specialisatie

Maatwerk is onze specialisatie. In een technische ruimte bij een particuliere klant van ons past geen normaal (kant & klaar) buffervat. Voor onze specialisten is het vanzelfsprekend om zelf een ontwerp te vervaardigen, het buffervat te laten maken en isoleren. Nadat onze specialisten de installatie bij de klant hebben geïnstalleerd werkt de installatie optimaal.

Lees verder
11 december 2015 Nieuws

BREEAM oplevercertificaat Faxx gebouw Tilburg behaald!

Woensdag 9 december was het dan zo ver. Het BREEAM oplevercertificaat van het Faxx gebouw in Tilburg werd die dag officieel behaald. Dubotechniek heeft bijgedragen aan het behalen van het certificaat door de duurzame plug & play energie installatie ONE (Own New Energy) te plaatsen in de technische ruimte. Door middel van een warmte-koude-opslag systeem (WKO) wordt het kantoorpand verwarmd en gekoeld met grondwater uit de bodem.

Lees verder
01 december 2015 Nieuws

Startsein bouw De Hoogt in Dongen

Eerste bronboring project de Hoogt in Dongen Op donderdag 26 november jl. is door wethouder Van Beers het eerste startsein gegeven van de bouw van het project de Hoogt in Dongen. Samen met de toekomstige bewoners boorde de wethouder de eerste bron.

Lees verder
27 november 2015 Nieuws

infrarood panelen: de verwarming van de toekomst

De kosten van woningen moeten omlaag. De uitdaging is om woningen betaalbaar energieneutraal te krijgen. In de discussie over duurzaam en gezond verwarmen is een vernieuwing qua verwarmen namelijk infrarood panelen. De infraroodpanelen zijn een goede oplossing voor mensen met een woning of gebouw die willen overschakelen van gas- of stadsverwarming, naar een zuinige elektrische verwarming.

Lees verder
12 november 2015 Nieuws

Voortgangsinspecties tijdens de projectfase noodzaak of niet?

De mensen op de bouw vinden inspecties vaak lastig en overbodig. Zij willen doorwerken en de deadlines behalen. De praktijk wijst uit dat inspecties geen overbodige luxe zijn. Bepaalde zaken zijn tijdens de contractfase niet in detail afgehandeld. Dit betekent dat tijdens de bouw hierover onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Lees verder
10 september 2015 Nieuws

College Tour Duurzame Energie 28 oktober in het Dubo Trade Centre

College Tour Duurzame Energie: ‘’Laat je inspireren’’ Najaarssessie met Maxime Verhagen en Lara Muller op 28 oktober De bouwwereld verandert. Het gaat in deze tijd om verbinden en communiceren en het ontzorgen van de opdrachtgever. Bedrijven werken niet meer tegen elkaar maar met elkaar om het beste plan te maken voor de opdrachtgever.

Lees verder
23 juli 2015 Nieuws

Nieuwe Symphonie fase II blok C Corelli

In opdracht van Bébouw Midreth heeft Dubotechniek het warmtapwatersysteem, de vloerverwarming/vloerkoeling en een uitbreiding verzorgt op de bestaande warmteopwekking. Deze installaties zijn gerealiseerd in Blok C van het project de Nieuwe Symphonie te Nieuwegein. Blok C bestaat uit 11 appartementen en 1 penthouse. De WKO-installatie is al gerealiseerd in fase 1 tijdens de bouw van de blokken A en B.

Lees verder
20 juli 2015 Nieuws

Zomer aanbieding locatieverhuur Dubo Trade Centre en Belevingscentrum!

Zomerse kortingen op de zaalhuur bij Dubotechniek. In de maanden juli, augustus en september 2015 ontvangt u een zomer korting op de locatieverhuur in het Dubo Trade Centre en Belevingscentrum. Als u in deze maanden een reservering plaatst dan krijgt u 25% korting op de zaalhuur tot eind 2015.

Lees verder
19 juli 2015 Nieuws

Korex Benelux B.V. sinds juni exposant in het Dubo Trade Centre

Wij heten Korex Benelux B.V. van harte welkom als exposant in ons Dubo Trade Centre. Al vele jaren werken wij plezierig samen met Korex Benelux B.V.. Sinds juni 2015 zijn zij exposant in ons Dubo Trade Centre. Voor het Dubo Trade Centre is Korex Benelux B.V. een toevoeging op het gebied van ontgassing en vuilvangsystemen. De diversiteit aan duurzame producten is met Korex Benelux B.V. nog verder uitgebreid.

Lees verder
18 juli 2015 Nieuws

Geerts Verwarming Montage exposant in het Dubo Trade Centre

Geerts Verwarming Montage exposant in het Dubo Trade Centre. Wij heten Geerts Verwarming Montage (GVM) van harte welkom in ons Dubo Trade Centre. Zij hebben eind oktober hun stand ingericht en het resultaat mag er zeker zijn.

Lees verder
10 juli 2015 Nieuws

Certificering het is zo belangrijk

Dubotechniek hecht veel waarde aan communiceren en transparant werken. Dubotechniek is sinds enige tijd in het bezit van de nieuwe BRL 6000-21. Deze BRL 6000-21 richtlijn is sinds vorig jaar voor alle partijen die zich met warmte koudeopslag (WKO) systemen bezighouden verplicht. Wij zijn gecertificeerd voor het ontwerp, de realisatie en het beheer van de bodemenergiesystemen.

Lees verder
09 juli 2015 Nieuws

Koningin Máxima opent Leontienhuis

Koningin Máxima heeft vanochtend officieel het Leontienhuis van Leontien van Moorsel geopend. Vele vrijwilligers, sponsoren, familie waren hierbij aanwezig. Vanuit de bouw sponsoren waren o.a. VolkerWessels, Bebouw Midreth, Mexx Architects, Viega, Vasco en Dubotechniek aanwezig om het officiële moment bij te wonen.

Lees verder
08 juli 2015 Blog

Blog; Zonder verbinding stort de boel in elkaar

"Zonder verbinding stort de boel in elkaar". Die oneliner schotelde Maxime Verhagen me voor toen ik hem interviewde over 'verbinden in de bouw', tijdens het Duurzame Bouwvrouw Award 2015 nominatie event van Dubotechniek in Zaltbommel.

Lees verder
18 juni 2015 Nieuws

Genomineerden Duurzame Bouwvrouw Award bekend

Zaltbommel – De genomineerden voor de Duurzame Bouwvrouw Award zijn bekend gemaakt op het speciale evenement gistermiddag bij Dubotechniek Bedrijven (onderdeel van VolkerWessels) in Zaltbommel.

Lees verder
05 juni 2015 Nieuws

Waar blijft de tijd!

Nog 6 weken tot de oplevering van project Duinoord in Burgh Haamstede. In dit project heeft Dubotechniek gebruik gemaakt van de innovatieve warmtepompen van Hidros. Dubotechniek realiseert in dit project de duurzame werktuigbouwkundige installaties.

Lees verder
27 mei 2015 Blog

Een oude woonboerderij transformeren tot het Leontienhuis. Ga daar maar eens aan staan!

Waar ontstaan de contacten als je een woonboerderij wil renoveren? Op internet kun je veel bedrijven vinden. Alleen de “Grote Uitdaging” was om alles gesponsord te krijgen, zodat het geld juist besteed kan worden aan de behandeling van meiden met anorexia.

Lees verder
21 mei 2015 Nieuws

Dubotechniek realiseert duurzame installaties project Zeshoek

Op locatie de Zeshoek te Geldermalsen werd donderdag 7 mei jl. de starthandeling verricht voor de nieuwbouw van het kantoor voor GeoTax en de 18 huurwoningen voor KleurrijkWonen.

Lees verder
22 april 2015 Nieuws

De Duurzame Bouwvrouw verkiezing 2015 van start

Vanaf vandaag kan iedereen een powervrouw in de bouw, die duurzaamheid succesvol op de kaart zet, voordragen voor de 2e editie van de verkiezing Duurzame Bouwvrouw. De nominaties worden bekend gemaakt op 16 juni.

Lees verder
23 maart 2015 Nieuws

Alliander Duiven

VolkerWessels Vastgoed bouwt voor de 1200 medewerkers een bijzonder nieuw onderkomen. Dubotechniek heeft de opdracht ontvangen van Homij om de WKO installatie te realiseren bij het project in Duiven. Pijlers van dit bijzondere project zijn innovatie en duurzaamheid.

Lees verder
16 maart 2015 Nieuws

Droom Leontien van Moorsel werkelijkheid

Zevenhuizen Oud-wielerkampioene Leontien van Moorsel en haar echtgenoot Michael Zijlaard beginnen in Zevenhuizen (Zuid-Holland) een inloophuis voor mensen met een eetstoornis: het Leontienhuis. De naamgeefster heeft genoeg ervaring met het onderwerp. Zij heeft een lange strijd gevoerd met anorexia.

Lees verder
13 maart 2015 Nieuws

'Ons ultieme doel: volledig zelfvoorzienend' schrijft Mascha van den Heuvel

Van de engineering en uitvoering tot de instandhouding. Dubotechniek Bedrijven is een innovatieve onderneming, die alle disciplines in huis heeft voor duurzame energiesystemen in de woningbouw, utiliteit, woonzorg, verpleging en industrie.

Lees verder
26 januari 2015 Blog

Goede voornemens? Investeren in Zonnepanelen!

2014 was volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal een zonnig jaar. In totaal telde 2014 ruim 18.000 zonuren dat is meer dan het gemiddelde van de jaren ervoor. Wat willen we nog meer? Dit lijkt me daarom een goed moment om stil te staan bij onze groene voornemens voor 2015. Want wat is nu een beter voornemen dan investeren in zonne-energie. Dit is goed voor het milieu én onze portemonnee!

Lees verder
23 januari 2015 Nieuws

Duurzame Energie installatie ONE geplaatst in kantoorpand Faxx te Tilburg

Woensdag 21 januari 2015 is de duurzame energie installatie ONE (Own New Energy) in één dag geplaatst in het kantoorpand Faxx te Tilburg. In juni 2014 startten de werkzaamheden op de FAXX-locatie aan de Tivolistraat. Het kantoorpand zal 1 maart 2015 worden opgeleverd.

Lees verder
09 december 2014 Nieuws

Energie exploitatie Park 2020 naar Dubotechniek

Bron: Cobouw: Martjan Kuit Zaltbommel – Dubotechniek neemt de gehele energie-exploitatie van Park 2020 in Hoofddorp op zich. Dat heeft ontwikkelaar Delta Development Group besloten. Dubotechniek gaat de kantoorpanden voorzien van het plug & play energiesysteem ONE (Own New Energy).

Lees verder
25 november 2014 Nieuws

Ook Zorgvilla Sluysoort kiest voor duurzame energie installatie ONE

Ook zorgvilla Sluysoort kiest voor duurzame energie installatie ONE. Vandaag is de duurzame energie installatie SMALL ONE (Own New Energy) in een halve dag geplaatst in de zorgvilla Sluysoort te Op Buuren (nabij Maarssen).

Lees verder
30 oktober 2014 Nieuws

4 Sterren BREEAM ontwerpcertificaat voor kantoorpand Faxx te Tilburg

Kantoorpand Faxx heeft het ontwerpcertificaat BREEAM, 4 sterren op 28 oktober 2014 ontvangen. Een score van 4 sterren is de op-1-na-hoogst haalbare score. Een mooie score dus voor Faxx!

Lees verder
16 oktober 2014 Nieuws

Real-time projecten monitoren in het geheel vernieuwde beheercentrum

Het vernieuwde beheercentrum van Dubotechniek Bedrijven biedt real-time inzicht in projecten, ruimte aan diverse werkplekken en er is een presentatieruimte. Hier kunnen klanten het beheer en monitoring van hun eigen projecten bekijken. Kortom, een echte verbeterslag voor onze klanten!

Lees verder
24 september 2014 Nieuws

Duurzame energie installatie ONE geplaatst in kantoorpand Zwijsen te Tilburg

Dinsdag 23 september 2014 is de duurzame energie installatie ONE (Own New Energy) in één dag geplaatst in het kantoorpand Zwijsen te Tilburg. In de Spoorzone in Tilburg is de bouw van het kantoorpand op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen eind 2013 gestart.

Lees verder
03 september 2014 Nieuws

Dubotechniek draagt Open Door een warm hart toe en bouwt mee!

Begin oktober 2014 opent OpenDoor haar deuren. OpenDoor wordt een woon-, logeer- en dagbestedings(t)huis voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en / of meervoudige beperking. Een kleinschalig thuis, waar iedereen met plezier samen leeft en samen werkt.

Lees verder
01 september 2014 Blog

WK-Actieweken

Het is altijd leuk om iets te krijgen, maar ook weggeven is leuk om te doen. Het blij maken van mensen met iets dat ze gewonnen hebben zonder daar verdere inspanning voor te verrichten geeft ook mij een goed gevoel. Ik weet nu een klein beetje hoe Oprah Winfrey zich altijd heeft gevoeld toen zij riep: “You get a car and you get a car!”.

Lees verder
25 juli 2014 Nieuws

Eerste blok studentenhuisvesting Zwolle opgeleverd

In Zwolle realiseert Wessels Rijssen in samenwerking met Dubotechniek en DLH Ontwikkeling 357 studenteneenheden en een 2100 m2 zorgcluster, waarvan Dubotechniek zowel de E- als W-installaties voor haar rekening neemt. Het is ideaal gelegen voor studenten, vlakbij de binnenstad. Dubotechniek is al ruim 3,5 jaar betrokken met dit project.

Lees verder
18 juli 2014 Nieuws

Sponsor event voor “Het Leontienhuis’

Bébouw Midreth en Dubotechniek zetten zich in voor Het Leontienhuis. Op 16 juli heeft het event ‘De Grote Uitdaging’ plaatsgevonden om de realisatie van ‘Het Leontienhuis’ mogelijk te maken. ‘Het Leontienhuis’ is een initiatief van Leontien van Moorsel.

Lees verder
20 juni 2014 Blog

''Hoezo subsidie? BTW-voordeel!

Het is bij veel mensen één van de eerste woorden die hen te binnen schiet bij het denken aan duurzame energie: subsidie. Zo ook als het zonne-energie betreft. “Vorig jaar was het veel interessanter om zonnepanelen te kopen, toen zat er nog subsidie op”.

Lees verder
04 juni 2014 Blog

''Noodzaak voor beheer duurzame installaties''

“We hebben een duurzaam energiesysteem draaien, echter we weten niet hoe deze installatie nu presteert.“ Dit is een veel gehoorde opmerking. Vreemd natuurlijk dat eigenaren/ installatiebedrijven niet precies weten hoe hun energiesysteem nu presteert, je wilt immers weten of de installatie doet wat hij moet doen.

Lees verder
26 mei 2014 Blog

''Schaduw, maar toch zonnepanelen? Dat kan!”

“Mijn dak is ongeschikt voor zonnepanelen, want op bepaalde momenten van de dag heb ik last van schaduwval”. Dat is de illusie die veel mensen hebben en dit weerhoudt hen ervan om zich verder te verdiepen in zonne-energie. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Lees verder
01 mei 2014 Nieuws

Dubotechniek verzorgt duurzame installatie in project nieuwbouwwoningen Best volgens Heijmans huismerk

Dubotechniek verzorgt in opdracht van Heijmans de duurzame installaties en zonnepanelen in project Dijkstraten te Best. De woningen worden volgens het woningbouwconcept Heijmans Huismerk gerealiseerd; de nieuwbouwwoningen worden binnen 60 werkdagen gebouwd zonder resterende opleverpunten!

Lees verder
25 april 2014 Nieuws

‘Ego-gehalte leiders obstakel voor duurzaamheid’

Zaltbommel – Duurzaamheid komt alleen echt van de grond als leiders – ook in de bouw – hun gedrag veranderen. Die oproep deed Martijn Raaijmakers, eigenaar van United by Passion, vanmiddag tijdens de College Tour Duurzame Energie in Zaltbommel.

Lees verder
29 maart 2014 Nieuws

Voorbereidingen duurzame installatie ONE voor kantoorpand Zwijsen in Tilburg gestart

In de Spoorzone in Tilburg is de bouw van een kantoorpand op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen eind 2013 gestart. De Spoorzone is het stadshart van Tilburg naast het station tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur hier ontstaat een broedplaats voor kennis en innovatie.

Lees verder
18 maart 2014 Nieuws

Officiele oplevering Catharinahof in Grave een feit

Na bijna 25 jaar wachten hebben bewoners en personeel van Maaszicht hun intrek genomen in nieuw multifunctioneel dienstcentrum genaamd Catharinahof. Het dienstencentrum biedt plaats aan ongeveer 180 bewoners. Het gebouw bestaat uit 82 zorgwoningen 19 huurappartementen, 4 groepswoningen, 42 koopappartementen en een multifunctioneel centrum.

Lees verder
02 februari 2014 Nieuws

Officiele start bouw laatste fase Singelkwartier Woerden

Op donderdagmiddag 23 januari geeft wethouder M.J. (Martin) Schreurs het officiële startsein voor de bouw van de laatste fase van het project Singelkwartier in Woerden in het bijzijn van de toekomstige en reeds aanwezige bewoners en project betrokkenen.

Lees verder
17 september 2013 Nieuws

18 zorgappartementen gerealiseerd in Spoorzone in Enschede

Dubotechniek heeft in opdracht van Van Dijk Bouw Groep, 18 appartementen in de Molenstraat in Enschede, voorzien van een WTW installatie en vloerverwarming. Het totale project bestaat uit de realisatie van 18 appartementen van circa 80 m2, totaal 1450 m2.

Lees verder
25 oktober 2012 Nieuws

Eerste plug & play energiesysteem van Nederland geïnstalleerd

Scania Benelux heeft primeur met unieke duurzame energie-installatie Bij het hoofdkantoor van Scania Benelux heeft Dubotechniek Bedrijven in opdracht van BVR Groep de allereerste Own New Energy (ONE) in één dag geïnstalleerd.

Lees verder