slide-image-1.jpg

“Een gezond klimaat met comfortabele leefomgeving"

slide_dubo2.jpg
slide_dubo5.jpg

Dubotechniek verzorgt duurzame installatie in project nieuwbouwwoningen Best volgens Heijmans huismerk

Dubotechniek verzorgt in opdracht van Heijmans de duurzame installaties en zonnepanelen in project Dijkstraten te Best. De woningen worden volgens het woningbouwconcept Heijmans Huismerk gerealiseerd; de nieuwbouwwoningen worden binnen 60 werkdagen gebouwd zonder resterende opleverpunten!


EPC 0 woningen
In de wijk Dijkstraten in de Brabantse gemeente Best zijn 23 grondgebonden huizen opgeleverd. De woningen zijn in opdracht van Woningstichting Thuis gebouwd. De wijk Dijkstraten ligt ten noorden van Best. De huizen hebben een grootte van circa 118 m2 gebruikersoppervlak en zijn onder andere voorzien van een woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een ruime badkamer en zolder met technische ruimte. De woningen zijn EPC 0 en hadden nagenoeg nul opleverpunten. Het succes heeft te maken met optimalisatie van het bouw- en ontwikkelproces bij prefab woningen. Standaardisatie is het sleutelwoord om de snelle bouwtijd te realiseren. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk geprefabriceerd. Door tevens te werken met lean-planningsmethodes kan de bouw van woningen veel sneller worden gerealiseerd. De voorbereiding met alle bouwpartners is van essentieel belang.

Inbreng Dubotechniek
De nieuwe eigenaar van de woningen, woningcorporatie Thuis wilde dat de woningen voldeden aan de strengste energieprestatienormen, EPC 0. Dubotechniek Bedrijven heeft zonnepanelen op het dak geplaatst en een warmtepomp in de woning om te voldoen aan EPC 0. Het complete dak aan de achterzijde van de woningen bestaat uit 14 zonnepanelen. Deze zijn zo geïnstalleerd dat aan het aanzicht van de woning weinig veranderd.

Standaardisatie in het bouwproces
Heijmans Huismerk is ontwikkeld voor met name woningbouwcorporaties en vastgoedbeleggers die snel, eenvoudig en voor een scherpe prijs kwalitatieve huizen aan hun portefeuille willen toevoegen. Met behulp van uitgekiende prefab concepten en standaardisatie in het bouwproces, o.a. met de inzet van 3D-BIM, wordt een huis na het slaan van de eerste paal, nu al binnen 60 werkdagen en zonder opleverpunten opgeleverd. Dat is gemiddeld 75 werkdagen sneller dan traditionele bouw.